duminică, august 19, 2012

Ardei in saramura





3 kg ardei gras
hrean
cate 1 lingurita de sare
 pentru fiecare ardei in parte
crengute de cimbru

Ardeii se spala, li se taie cotorul si li  se indeparteaza semintele.

 


 In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa. Se asaza intr-un vas incapator, straturi -straturi si se lasa cateva ore. Eu ii las de seara pana dimineata.

 
Ii asezam intr-un borcan de 3 litri , avand grija ca in fiecare ardei sa punem cate o bucata de hrean.
Punem crengute de cimbru pe la mijlocul borcanului si deasupra, apoi presam bine. Deasupra turnam zeama pe care si-au lasat-o peste noapte, iar daca nu este suficienta putem sa mai adaugam saramura preparata la rece dintr-o lingura de sare la un litru de apa.


Pentru ca ardeii sa stea in zeama eu am pus peste ei 2 scandurele mici, subtiri care ii preseaza.


Pastrati-i in camara, iar cand aveti pofta de ardei umpluti peste iarna, scoteti-i, lasati-i la desarat si apoi utilizati-i.

Sunt o alternative sanatoasa a ardeilor din import care ne invadeaza pietele iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu