joi, septembrie 06, 2012

Ostropel de post

Ostropelul imi aminteste mult de bunica. Acest fel de mancare era  una dintre bunatatile pentru care as fi renuntat la orice mancare pregatita de mama( sper sa nu se supere daca citeste acest text). La nimeni nu am mai mancat ostropelul pe care il adoram in copilarie.
Eu am incercat mai multe variante , dar cel pe care il prezint azi este cel mai apropiat de  al bunicii. Nu e si nu va fi niciodata ca al ei. Dar merita incercat.

Ingrediente:
250 ml suc de rosii
4 rosii medii
1 lingura ulei de masline
4-5 catei de usturoi
400 ml apa
sare, piper
o foaie de dafin
Apa, uleiul si sarea se pun la fiert. Cand incep sa clocoteasca se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa sa fiarba cam 10-15 minute, dupa care se adauga sucul de rosii. Se condimenteaza si se mai fierb cam tot atat. Usturoiul se zdrobeste si se adauga in sosul fierbinte. Se mai dau 2-3 clocote si ... gata!
Il puteti servi cu mamaliguta calda!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu