duminică, ianuarie 13, 2013

Scovergi

Si acest preparat imi aduce aminte de bunica. Scovergile erau acel " ceva bun" cu care ne delecta bunica de cate ori facea paine de casa. Iar noi le asteptam  ca pe cel mai fin desert ce putea exista in lume.
E uimitor ce bunatati pot iesi din banalul aluat de paine. Ca , de fapt, baza scovergilor o constituie aluatul de paine.
Nu stiu daca astazi mai sunt pregatite. Poate doar la sate, de catre  batrane.


Ingrediente:
500 g faina
15 g drojdie
sare
200 ml apa
2 linguri ulei

Ulei pentru prajit

Din toate ingredientele se face un aluat ce se lasa la crescut pana isi mareste volumul. Se imparte in bilute.

 Fiecarei bilute i se da forma ovala, fara sa ne folosim de vreun instrument. Doar cu degetele lucram.

Punem uleiul la incins si apoi prajim scovergile cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.


Le scoatem pe un servet absorbant. Le servim asa, simple sau cu zahar pudra, cu miere si nuci. Fiecare dupa bunul plac! Sunt un mic dejun ideal , alaturi de o cana de lapte cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu