vineri, august 16, 2013

Rulada cu inghetata

Zilele trecute am facut o combinatie minunata: rulada cu miez rece de inghetata. Foarte buna si gustoasa!

Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina

Inghetata:
3 albenusuri
125 g ciocolata
50 ml apa
300 g frisca
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilat
stafide
Inghetata o pregatim cu o seara inainte  urmand reteta de AICI.

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
3-4 linguri lapte 
Laptele si ciocolata se topesc pe aburi, apoi se toarna peste rulada, inainte de a o servi.



Pentru blat am batut galbenusurile cu zaharul pana si-au marit volumul, apoi incorporam incet albusurile ce au fost batute si ele cu un praf de sare.Turnam intr-o tava dreptunghiulara de aragaz si coacem 15-20 minute la 180 grade.
Scoatem aluatul si il rulam cu ajutorul unui prosop umed, apoi il lasam la racit.
Cand e rece se umple cu inghetata( pe care o scoateti cu cateva minute inainte din congelator ca sa o puteti manipula), se ruleaza la loc, apoi de da la congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu