marți, august 06, 2013

Supa de rosii coapte

Supa de rosii proaspete, culese din gradina este un deliciu vara. Am pregatit si eu cateva portii azi, dar, dupa cat de repede s-a terminat, sunt sigura ca o voi mai face si zilele urmatoare. Sa beneficiem de toti nutrientii din rosii pana nu le trece vremea.
 

Ingrediente:
1 kg rosii cherry
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
2 linguri ulei masline
cimbru, busuioc
sare, piper
1 l supa de legume


Rosiile se spala, se taie in sferturi si se pun intr-un vas termorezistent.
 Se adauga ceapa taiata fasii, usturoiul zdrobit, uleiul , cimbrul si busuiocul. Se dau la cuptor 15 minute la 220 grade , apoi se paseaza cu ajutorul blenderului. 
Se strecoara, se adauga supa de legume si se mai da cateva clocote.Se asezoneaza in functie de gust.
Se poate servi cu smantana, dar si simpla ( de post) e delicioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu